5. Running time!

5. Running time!

Nieuwe dag, nieuwe week, nieuwe kansen! Na een dagje rust was het vandaag tijd voor de eerste training van week 2! Een duurloopje/tempoloopje van 5 km: het heet duurloop op het schema, ik noem het tempoloop omdat ik deze trainingen liefst wel nét iets sneller wil lopen dan m’n duurlopen. Al is het maar 2 seconden per kilometer, het is wel een teken dat ik mijn lichaam gedoseerd uitdaag tempo te verhogen. Op snelheid trainen is voor een eerste marathon niet belangrijk en zéker niet mijn doel, maar ik loop toch graag straks achter die pacers van 5 uur aan :).

Verder heb ik eigenlijk wederom weinig te vertellen. Nadat ik vanochtend al een pittig uur krachttraining achter de rug had dankzij mijn nieuwe schema (gericht op benen & core), had ik stiekem vanmiddag niet zo’n zin om te gaan. Als hardloper weet je echter na een tijdje wel, dat zin om te hardlopen niet altijd vooraf bestaat, maar áltijd onderweg wel komt en zéker achteraf aanwezig blijkt te zijn. Dat is het fijne van een schema: het dwingt je wel naar buiten te gaan en als je eenmaal bezig bent geniet je toch weer met volle teugen.

Dus ja, dat deed ik. Een lekker rondje rondom de vijver, via de Graswinkel langs de brandweerkazerne en over de ringbaan weer via de vijver terug naar huis. In een rustig tempo, met een korte pauze om een poging te doen een aparte foto te schieten (iets waar ik duidelijk nog veel over kan leren) gewoon lekker doorstappen en genieten. Helaas faalde mijn poging om bruin te worden en tja, als de zon dan niet schijnt dan heeft die hitte ook geen andere functie meer dan belastend zijn. Maar ach, het regent tenminste niet!

13412859_10206555267585533_5710177325902170450_n

De laatste paar honderd meter zette ik een beetje extra kracht om mijn pace te verlagen naar 7:00 min./km, ongeveer 5 seconden sneller dus dan mijn gemiddelde duurlooptempo. Om de marathon in 5 uur uit te lopen is een pace rond de 7 minuten per kilometer perfect, dus als ik in dit tempo tot 42.195 kilometer kan opbouwen ben ik een blij meisje!

Every day is a good day when you run!
<3

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.