Op avontuur met StrongFit!

Op avontuur met StrongFit!

Herinner je je dat ik onlangs schreef over de mooie dingen die op mijn pad (zijn ge)komen die me dat extra steuntje geven om de balans te vinden? Stiekem had ik het toen al over het avontuur dat ik de komende 4 maanden aan mag gaan: mijn StrongFit avontuur!

Na een gezellig telefoongesprek met Narinder Doerga van StrongFit stond ik te popelen om aan de slag te gaan met zijn voorstel mij 4 maanden lang online te coachen op het gebied van voeding, beweging, herstel & mindset. Dit is precies wat ik op dit moment nodig had! Waarom? Nou, daar zal ik even een boekje over open doen..

Als kind heb ik een aantal traumatische gebeurtenissen ervaren die er voor zorgden dat ik al veel te snel volwassen werd. In een notendop resulteerde dit in een soort emotionele blokkade: ik kon niet naar mijn hart luisteren, ik was alleen maar gewend om verstandig te zijn. Op het moment dat ik belangrijke levenskeuzes moest maken, knapte er daardoor iets. Ik verloor mezelf in het onvermogen mijn hart te volgen: al die jaren was ik verstandig geweest, daar was ik goed in, maar nu moest ik naar mijn hart luisteren en dat kon ik niet..

Dit wist ik op dat moment allemaal natuurlijk nog niet, daar ben ik achteraf met psychologische hulp achter gekomen. De meeste eetstoornissen ontstaan door het gevoel geen controle over je leven te hebben als gevolg van traumatische ervaringen. Het is een manier om je vast te bijten in iets, om andere gevoelens weg te drukken en tenminste érgens volledig de controle over te hebben.

Ja, zo’n verstandig meisje ontwikkelde een eetstoornis. Dat heeft dus namelijk niets met verstand te maken, maar met gevoel. Leer je tijdens zo’n eetstoornis niet naar je hart te luisteren, dan kun je alleen symptomatisch herstellen. Zo herstelde ik van mijn eetstoornis, maakte wederom een belangrijke levenskeuze met mijn verstand en liep tegen de lamp. Uiteindelijk kwam ik bij een zeer capabele therapeute terecht en leerde voor het eerst te voelen en naar mijn hart te luisteren..

img_20160830_181648

Waar heeft me dat gebracht? Hier. Getrouwd met mijn grote liefde die me al die jaren heeft gesteund, bijna klaar met de universitaire studie waar ik echt passie voor heb, werkende op een sportschool waar ik mijn enthousiasme voor een gezonde lifestyle naar hartenlust kan delen en bekend staand als Renmeisje en Schrijfmeisje op weg naar een toekomst waar mijn hart sneller van gaat kloppen..

Waarom dan zo blij met de coaching van StrongFit? Een eetstoornis draag je langer bij je dan het genezingsproces duurt. Mijn honger- en verzadigingsgevoel werken niet naar behoren: als ik mijn voeding track kan ik “perfect” eten, maar als ik naar mijn lichaam luister eet ik vrijwel altijd óf te veel óf te weinig. Ik durf daarom niet op mezelf te vertrouwen, maar wil ook niet mijn voeding zelf continu tracken uit angst daarin door te slaan. Bovendien: ook dat tracken zelf brengt me niet waar ik wil zijn. Mijn lijf lijkt alles angstvallig vast te houden uit angst dat ik mezelf weer ga uithongeren. Dát is frustrerend. Mezelf gezond & gelukkig houden, dat gaat me soepeltjes af. Met de perikelen van mijn lijf omgaan, is echter een heel ander verhaal. Dat is een experimentele weg die ik liever niet alleen bewandel, uit angst om door te slaan naar de ene of de andere kant. Inderdaad, ondanks dat ik de voedingsfeiten ken: mijn lijf is nou eenmaal nogal “verpest”..

Dáárom was ik dolblij toen Narinder mij benaderde. Mijn lijf is natuurlijk niet voor eeuwig verpest: dankzij StrongFit krijg ik de kans 4 maanden lang onder begeleiding de puntjes op de i te zetten. Qua details kan ik nog héél veel leren en juist die maken het verschil! Of ik nu over 4 maanden een sixpack heb? No way. Dat gaat in 4 maanden niet lukken en dat is ook niet mijn doel: mijn doel is gezond slank zijn op een ontspannen manier. Natuurlijk blijf je niet vanzelf slank, maar er is een groot verschil tussen je lichaam in balans houden en een ongelukkig leven leiden omdat je jezelf zo moet inperken. Het is tijd om te leren de connectie met mijn eigen lijf terug te vinden zodat ik op een flexibele manier gezond, gelukkig én slank kan zijn!

img_20160523_154430

Voor mijn gevoel is dit precies het laatste steuntje dat ik nodig heb om nu vanuit mijn gezonde én gelukkige basis, ook weer vriendschap met mijn lijf te sluiten. Zeker aangezien dit traject niet alleen gaat om voeding of beweging, maar juist ook om het stuk herstel & mindset, iets waar ik zeker moeite mee heb: rustdagen? Liever niet! Naar mijn lichaam luisteren? Uhh ja, alleen als het écht op is..

De komende 4 maanden zal ik ongelofelijk veel leren, zal ik regelmatig met mijn hoofd tegen de muur lopen, zal ik overwinningen ervaren maar ongetwijfeld ook  een traantje laten en dat alles zal ik voor jullie verslaan, zowel via mijn Instagram als hier op Renmeisje en op de blog van Strongfit in een maandelijkse update. Deze eerste week track ik mijn voeding en beweging, zodat Narinder een beeld krijgt van mijn huidige lifestyle, vanaf volgende week gaan we samen actief aan de slag.. Narinder, ik ben er klaar voor!

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian