StrongFit #2 Mentale winst!

StrongFit #2 Mentale winst!

Een maand is voorbij, time flies when you’re having fun 😉 Al één maand word ik gecoacht door Narinder van StrongFit. Niet als een beul die naast me staat om te pushen tot het gaatje gaan, niet als een gebrilde betweter die me op een uithongeringsdieet zet, maar gewoon als iemand die met je meedenkt. De eerste week heeft Narinder zelfs alleen maar meegekéken. Alles wat ik at, dronk en bewoog voerde ik in, zodat hij een beeld kreeg van hoe mijn leefstijl was. In de tweede week gaf hij zijn feedback, die vooral neerkwam op véél meer eiwitten & vetten. Eigenwijs als ik was, week ik direct van zijn schema af en maakte mijn eigen schema’s. Al is het gangbaar dit pas na een aantal weken te doen, Narinder vond het prima. Hij weet en merkt dat ik het zelf kan samenstellen en dat ik daar veel gelukkiger van word. Zo geschiedde..

Na een kleine week merkte ik al een negatieve verandering: in plaats van de 3 maanden zwanger die ik normaal vaak lijk te zijn door mijn opgeblazen buik, leek ik nu wel 5 maanden zwanger! Ik kreeg buikpijn, enorme gasvorming en mijn spijsvertering was helemaal van slag. Hoe eenvoudig is het dan even je coach te appen en in overleg een aanpassing in je schema aan te brengen? Dit probleem had ik vroeger, toen ik veel meer eiwitten at dan het afgelopen jaar ook, dus mijn hypothese was dat het mijn lijf niet tegen de hoeveelheid eiwitten kan. Ondanks dat ik nog altijd 99% plantaardig at, dat verbaasde me! Narinder gaf aan dat ik mijn macro’s iets kon aanpassen om de klachten te verminderen en hoppa, al binnen een paar dagen merkte ik verschil.

Tegelijkertijd met de verandering in macro’s gingen we in calorieën omlaag, iets wat ik gezien mijn eetstoornisverleden best spannend dacht te vinden. Dat viel me echter reuze mee! Het idee dat er nu iemand over mijn schouder meekijkt geeft een bepaalde rust. Het maakt het er niet per se gemakkelijker op, maar voelt wel veiliger. Stiekem helpt het ook wel een beetje mee dat ik nu in een sportschool werk waar ik weet dat ze me ook echt steunen mocht ik onzeker worden. Samen heb ik zo een stabiel opvangnet waarbinnen ik de ruimte krijg om te experimenteren en langzaamaan begint dat te werken..

img_20161205_090256

Kilo’s kwijt? Dat zeker niet. Helaas, maar dat is ook niet mijn belangrijkste doel. Belangrijker vind ik dat ik nu ik al een hele tijd kerngezond en fit kan blijven, ook ervaar hoe ik op een veilige manier iets af kan vallen. Vooraf heb ik Narinder al verteld dat ik een lastige zou worden en daar is hij het inmiddels vast wel mee eens 😉 Qua kennis heeft Narinder mij niet veel te leren, ik weet hoe je gezond moet eten én ik weet grotendeels waar mijn lijf goed op reageert. Helaas word ik echter nog veelvuldig met mijn verleden geconfronteerd, zowel lichamelijk als geestelijk. Dáár kan ik zeker hulp in gebruiken. Of beter gezegd: een spiegel voorgehouden krijgen. Meestal als ik Narinder iets vraag, geeft hij een antwoord waar ik het eigenlijk niet eens mee ben – tja, eigenwijs hè. Als ik daarop inga, houdt hij me echter wel een spiegel voor waardoor ik op een andere manier reflecteer en op een andere manier tegen dingen aankijk. Zoals hij het zelf in het begin een keer zei: hij leert mij niks, hij laat het me mezelf leren.

Dat motto is me de afgelopen maand bijgebleven en blijft regelmatig terugkomen. Lichamelijke resultaten heb ik nauwelijks geboekt, mentale wel. Winst dus! Die mentale basis heb ik immers nodig om überhaupt blijvende lichamelijke resultaten te kunnen boeken, zonder in oude valkuilen te trappen. Met één leerzame maand achter de boeg en 3 spiksplinternieuwe maanden te gaan ga ik vol goede moed genieten met een hoofdletter G van een gebalanceerd uiteinde en een veelbelovend nieuw jaar! Ik wens jullie spetterende jaarwisseling vol liefde & plezier met elkaar en voor 2017 een gezond, gelukkig & avontuurlijk nieuw jaar <3

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.