10 lekkere hapjes voor oudejaarsavond

10 lekkere hapjes voor oudejaarsavond

Met de kerstdagen achter ons is het tijd om weer vooruit te kijken, naar de allerlaatste dag van 2017! Natuurlijk willen we het jaar weer met een knaller afsluiten en de start van 2018 vieren met familie of vrienden, onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Dat laatste is niet zo aan mij besteed, maar vandaag tip ik je wel 10 lekkere hapjes voor de laatste avond van het jaar!

Saucijzenbroodjes

Met stip op één ideaal voor oudejaarsavond: plantaardige saucijzenbroodjes. Maak deze broodjes klaar en snijd ze vóór het afbakken elk in 4 stukjes, dan komen er een half uurtje later 24 mini’s uit de oven! Zo lekker Hartje

med_res (91)

Pittige pittenmix

Zin om lekker te knabbelen? Maak dan een flinke portie van deze pittige pittenmix! Misschien wel een glaasje water in de buurt houden ­čśë

Pittige pittenmix

Polpettine al gusto piza

Geen zin in vette oliebollen, maar stiekem wel een beetje in pizza? Met deze pizzaballetjes start jij 2018 met een gerust hart!

IMG_20170715_161817_532-01

Naanbrood

Een lekkere broodje om te besmeren met tapenades en hummus? Dat maak je natuurlijk zelf! Dit naanbrood is zo gemaakt en smaak veel beter dan toastjes of crackers.

IMG_20170304_193826_464

Crunchy pindagranola

Altijd maar die pinda’s op tafel, met suiker, veel olie en zout of zelfs gecoat.. Dit jaar pak jij het gezonder en zelfs lekkerder aan, met deze crunchy pindagranola. Zoet én zout, maar een stuk minder fout!

Pindagranola

Cacaokoffiebananenbrood

Het hoeft natuurlijk niet allemaal hartig te zijn op oudejaarsavond. Een lekker plakje cake gaat er ook wel in! Met deze variant met koffie blijf je misschien ook net iets gemakkelijker wakker tot in de vroege uurtjes ­čśë

Koffiecacaobananenbrood

Peanutbuttercups

Peanut butter lovers in the house? Toost dan zeker op het nieuwe jaar met een gezonde peanut butter cup!

IMG_20170624_130240_880-01

Snickers Bliss Balls

Meer lekkers voor de pindakaasliefhebber: gezonde snickers! In een klein hapklaar balletje: dat is nog eens een verantwoorde start van 2018.

Snickers Bliss Balls

Tiramisu

Dé topper, die natuurlijk ook al met kerst op tafel stond, is en blijft deze tiramisu. In hele kleine stukjes een stuk minder machtig en ook ideaal als hapje tijdens oudejaarsavond!

med_res (37)

Speculoosarretjescake

We sluiten af met een klassieker: de arretjescake. Waarschijnlijk één van de grootste caloriebommen die er bestaan, maar niet zozeer als je deze speculoosvariant met zoete aardappel en dadels maakt!

Speculoosarretjescake

Welke hapjes staan er bij jou op tafel, deze laatste avond van het jaar? Wat het ook is, ik wens je alvast een smaakvol en spetterend uiteinde!

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian