Uit de oude doos: I wanted to be free, so I became a runner

Uit de oude doos: I wanted to be free, so I became a runner

8 juni 2016

Wauw, wat een training vandaag.. Dat klinkt alsof er nu een heftig verhaal komt, maar het tegendeel is waar. Deze training had de wauw-factor juist dankzij de eenvoud. Deze training was gewoon zoals hardlopen hoort te zijn: het begint op het moment dat je vergeet dat je rent. Heerlijk ontspannen genieten zonder überhaupt na te denken over het één voor één bewegen van je benen, terwijl ongemerkt de tijd razendsnel voorbij vliegt. En dat tijdens een intervaltraining 🙂

Mooiweerloper

Precies die twee dagen dat het in Weert éindelijk wel mooi weer is, zit ik bijna de hele dag in de trein naar of in de collegezaal in Utrecht. Lang leve de hardlooptrainingen! Voordat ik vanochtend naar Utrecht vertrok, mocht ik 40 minuten van de zon genieten tijdens een intervaltraining: 5 minuten warmlopen, 5 keer 4 minuten versnellen afwisselen met 2 minuten dribbelen en afronden met 5 minuten uitlopen.

Loslaten

Wat ik vandaag gedaan of gedacht heb tijdens het lopen, weet ik zelf nauwelijks meer. Een prachtig teken dat je even heerlijk hebt kunnen loslaten, lijkt me zo 😉 Als vanzelf liep ik iets te snel warm, rende ik de versnellingen in een prettig & gewenst tempo en genoot tijdens het dribbelen lekker van het zonnetje. Onderweg maakte ik hier & daar een foto en kletste ik al dribbelend even bij met een bekende uit de sportschool die op de fiets voorbij kwam. Voor ik het wist was ik alweer bijna thuis. Hè, wat jammer!

Vrijheid

Nu zou ik willen vertellen wat voor diepgaande gedachten of euforische gevoelens ik heb ervaren, maar dat was niet zo. Deze training was niet afwisselend zwaar met euforische momenten, maar gewoon continu stabiel heerlijk ‘tevreden’. Perfect voor zo’n training waarvan er velen zullen volgen! Onderweg heb ik vast teruggedacht aan mijn prinsessenmoment toen ik gisteren mijn trouwjurk na bijna een half jaar weer aanhad, heb ik vast ook weg gezwijmeld bij de gedachte aan ons huwelijk over 71 nachtjes, maar heb ik vast ook gepiekerd over de komende tentamens en over de treinen die vanochtend weer eens nauwelijks reden. Ik kan het je niet navertellen. Blijkbaar heb ik dat allemaal tijdens dat rondje losgelaten. Dát is de kracht van de eenvoud van hardlopen!

I WANTED TO BE FREE, SO I BECAME A RUNNER.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

DutchEnglishItalian
Close