Nationale Pindakaasdag: 5 recepten met pindakaas

Nationale Pindakaasdag: 5 recepten met pindakaas

Hoera, vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Er is altijd wel een reden om het bestaan van pindakaas te vieren, toch? Al in 1893 werd pindakaas ontwikkeld, puur om een overschot aan pinda’s weg te werken. Inmiddels zijn de rollen vast omgedraaid ­čśë

Met goede redenen natuurlijk: pindakaas is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B2, linolzuur, inositol en resveratrol. Alleen maar meer redenen om vandaag een extra lepeltje pindakaas naar binnen te schuiven ├│f een lekker pinda(kaas)receptje te maken! Speciaal ter ere van Nationale Pindakaasdag zette ik vandaag voor jou 5 pinda(kaas)recepten op een rij, waarvan je alleen vandaag ongelimiteerd mag snoepen.. Vanaf morgen houden we het weer bij 2 lepels per dag, deal?

Peanut Butter Cups

We beginnen met een klassieker en een echte guilty pleasure: peanut butter cups. Met dit recept maak je ze echter heel eenvoudig zelf en een heel stuk gezonder. Zo kun je er met een gerust hart net iets meer van smikkelen!

Peanut Butter Cups

Pindakaas proteïnerepen

Fanatiek sporter of niet, eiwitten heeft iedereen nodig. Wanneer je ze eens extra hard kunt gebruiken, na een pittige training of als je ziek bent geweest bijvoorbeeld, komen deze pindakaas proteïnerepen goed van pas!

Pindakaas Proteïnerepen

Snickers Bliss Balls

Ok├ę, het is geen pindakaas, maar het smaakt wel als pindakaas! Deze powerballetjes bestaan uit slechts 3 ingredi├źnten maar smaken minstens net zo lekker als hun v├ę├ęl ongezondere grote broertje Snickers.

Snickers Bliss Balls

Rauwe zoodles met pindasaus

Pindakaas alleen maar om te snacken of voor op de boterham? No way! Met pindakaas maak je ook de heerlijkste ontbijtjes en zelfs hoofdgerechten. Probeer deze rauwe zoodles met pindasaus maar eens: een vet lekkere maaltijd met alleen maar gezonde ingredi├źnten!

IMG_20170528_142308_212

Crunchy pindagranola

Last but not least: knapperige granola met pindakaassmaak. In het originele recept zitten alleen pinda’s en geen pindakaas, maar h├ę, ik houd je niet tegen als je een lepeltje pindakaas door je granola wilt roeren! Meer is beter vandaag ­čśë

Pindagranola

Happiness is … a spoonful of peanut butter!

Hoe vier jij vandaag Nationale Pindakaasdag? Neem je simpelweg een lekkere boterham met pindakaas of ga je actief aan de slag met een van deze receptjes? Hoe jij ook van je pindakaas geniet, onthoud: there is nothing peanut butter and a spoon can’t fix ­čśë

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

DutchEnglishItalian
Close