Wijsheden van een scheurkalender (II)

Wijsheden van een scheurkalender (II)

Leef zonder verwachtingen, inspireer jezelf te ontspannen en accepteer wie je bent. Zomaar een paar tips van een scheurkalender. Een scheurkalender vol wijsheden, tips en citaten om je te inspireren meer uit het leven te halen. Vorige maand deelde ik al inspirerende teksten uit de maand januari met je, dus dit keer is het tijd voor februari!  Leun even ontspannen achterover en gun jezelf een paar minuten tijd voor jezelf 🙂

Februari

Dinsdag 6 februari

Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan: jezelf vergelijken met anderen, andermans leven of een ideaalbeeld. Vaak komen we tot de conclusie dat die anderen succesvoller of gelukkiger zijn, wat een negatief effect heeft op ons zelfbeeld. Een ideaalbeeld is echter een fantasie, die zelfacceptatie in de weg staat. Alleen door onszelf en ons leven te accepteren krijgen we zelfvertrouwen en zullen we gelukkiger zijn.

Vrijdag 9 februari

Het leven wordt vandaag geleefd, niet morgen.

Zaterdag 10 februari

Probeer te leven zonder verwachtingen. Het leven verloopt immers zelden precies zoals je zou willen en leven met verwachtingen kost veel energie. Laat het leven zich aan je ontvouwen als een bloem die zich opent. Stop met alles te willen veranderen en heb soms meer geduld om het leven over je heen te laten komen. Dan vind je geestelijk veel meer rust.

Dinsdag 13 februari

Veel mensen zijn perfectionistisch ingesteld. Ze vinden bijvoorbeeld dat hun huis altijd opgeruimd moet zijn. Een nobel streven, maar visite zal er geen waardeoordeel aan verbinden als je huis minder netjes is. Probeer te ontdekken waar het perfectionisme vandaan komt. Schrijf de perfectionistische gedachten eens op en word je bewust van gedachten die leiden tot het streefpatroon. Vervolgens kun je die gedachten proberen te veranderen.

Donderdag 15 februari

Zet een foto van de natuur, iets bijzonders of iets waar je om moet lachen op een plaats waar je veel tijd doorbrengt, zoals naast je computerscherm, of gebruik hem als screensaver. Kijk er vaak naar en sta jezelf toe te ontspannen.

Vrijdag 23 februari

Als je hoofd gevuld is met constante gedachten over wat je allemaal (nog) ‘moet’, pak dan eens een pen en papier. Ga een halfuur lang op een rustige plek zitten en schrijf alles op wat er in je opkomt. Door je gedachten op papier te vangen schrijf je als het ware je hoofd leeg en daardoor schep je meer rust in je gedachten.

Maandag 26 februari

Wanneer je gestrest, moe, boos of verdrietig bent, bekijk je de wereld door een pikzwarte bril. Al je gedachten zijn negatief en je piekert jezelf eenvoudig de put in. Probeer een dergelijk dipmoment te herkennen en erken dat dit een momentopname is. Gun jezelf en je oververmoeide brein voldoende rust en je zult zien dat de wereld er daarna weer stukken aantrekkelijker uitziet.

Laat jij je wel eens inspireren door dit soort teksten?

IMG_20171231_073247_462

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

DutchEnglishItalian