Favorieten van april: jubileum, verandering en 200% genieten!

Favorieten van april: jubileum, verandering en 200% genieten!

De maand april begon voor mij met een hele speciale mijlpaal, maar natuurlijk volgden daarop nog vele andere memorabele momenten. Vandaag vertel ik je alles over mijn favoriete boek, recept, ochtend, buitenactiviteit, doorbraak, avondje uit en natuurlijk die mijlpaal van april!

Favoriete mijlpaal

Op 1 april was het feest, want toen bestond mijn webshop precies 1 jaar! Na vele vragen van mensen of ik mijn eigen recepten niet tegen betaling voor hen kon maken, besloot ik dat vanaf 1 april 2017 officieel te gaan doen. Inmiddels blijven de bestellingen maar binnenstromen en kreeg ik er onlangs zelfs weer een paar vaste granolaklanten bij!

IMG_20171022_100439_182.jpg

Favoriete recept

Mijn favoriete recept kiezen blijft elke keer weer moeilijk, maar toch is het ook leuk om hierover na te denken. Deze maand maakte ik onder andere sinaasappelkokosmakronen, aardappelsalade, pittige pasta met ballen, tempeh bacon en sojabrokjes in pindasaus. Allemaal zo lekker! Meest verrassend waren wel de sojabrokjes: zo onaantrekkelijk als ze eruitzien, zo goddelijk lekker zijn ze ­čśÇ Voor de komende zomer was ik echter ook wel heel blij met de tempeh bacon en aardappelsalade: perfect voor een gezellige barbecue!

DSC_9064-01

Favoriete boek

Over mijn favoriete boek hoef ik geen seconde te twijfelen. Al heb ik ├╝berhaupt nauwelijks tijd om te lezen, dus meer dan ├ę├ęn boek per maand zit er niet in. Deze maand pinkte ik echter wel even een traantje weg bij het boek┬áÔÇśMijn reis met GobiÔÇÖ.┬áEen ongelofelijk hartverwarmend verhaal dat me diep heeft geraakt. Tevens vond ik het heerlijk om weer even compleet van de wereld te zijn, verdiept in zo’n verhaal. Dat liet me wel weer realiseren dat ik ├ęcht meer tijd moet maken om boeken te lezen!

DSC_8851-01

Favoriete ochtend

Zo’n ander aha-moment was zondagochtend 15 april. Op zaterdag ontving ik een berichtje van mijn beste vriendin, die aan de aan de andere kant van het land woont, met de vraag of ik die zondag samen zou willen gaan hardlopen bij mij in de buurt. Ja, natuurlijk! Het was prachtig weer dus we renden heerlijk naar het bos, hebben daar gewandeld, gekletst en foto’s gemaakt en zijn vervolgens weer terug naar mijn huis gerend. Ook dit liet me beseffen dat ik veel vaker tijd moet vrijmaken om echt te genieten in het bos. Om compleet de tijd uit het oog te verliezen en alleen te genieten van dat wat er op dat moment is. Die ochtend genoten we met z’n twee├źn voor de volle 200% en voelden we ons bij thuiskomst compleet herboren.

DSC_0720-01

Favoriet avondje uit

Het leek wel de maand van de optimale genietmomenten en eye-openers, want deze maand gingen mijn man ook weer eens een avondje met z’n twee├źn naar het theater! Maanden geleden kochten we kaartjes voor de nieuwe show van Jochem Myjer en nu was het eindelijk zover. We hebben compleet in een deuk gelegen en, daar is het weer: GENOTEN!

Favoriete buitenactiviteit

Nu de dagen lengen en we steeds vaker van de zon mogen genieten is het natuurlijk ook tijd om de moestuin in te duiken! Deze maand spitte mijn man alle grond om en zaaiden we de eerste plantjes. Na een middag hard werken beloonden we onszelf met een wandeling in de zon onder het genot van een (uiteraard veganistisch) ijsje! Inmiddels zijn de eerste kleine plantjes al zichtbaar boven de grond …

IMG_20170628_183651_635

Favoriete doorbraak

Schreef ik begin vorige maand nog een artikel over veganistische producten die akelig veel op hun dieronvriendelijke varianten lijken, zijn er sinds deze week in maar liefst TWEE bekende pizzaketens vegan pizza’s verkrijgbaar! Veganisme was al in opkomst, maar sinds het jaar 2018 is het echt booming. Ge-wel-dig! Allerlei producten die ik normaal niet zou eten (zoals ijs en pizza), maar die ik nu uiteraard wel proef om het diervriendelijke initiatief te steunen! Heb jij de vegan pizza’s al geproefd?

DSC_9014-01

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

DutchEnglishItalian
Close