Recept: Mijn meest gevraagde granola

Recept: Mijn meest gevraagde granola

Weet je wat best wel grappig is? Dat ik het heel vaak over granola heb en wekelijks meerdere potten granola maak voor mijn klanten, maar nooit het recept voor de meest gevraagde granola met jullie heb gedeeld! Granola is zo’n typisch recept dat ik het liefst op gevoel maak. Als ik de ingrediënten zou moeten gaan afwegen, gaat het plezier er voor mij vanaf. Weet je eenmaal hoe je lekkere granola maakt, dan lukt granola altijd. Daarom zal ik je vandaag voor eens en vooral altijd proberen uit te leggen hoe mijn meest populaire granola maakt! 

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Mijn meest gevraagde granola

Granola is zo’n typisch recept dat ik het liefst op gevoel maak. Als ik de ingrediënten zou moeten gaan afwegen, gaat het plezier er voor mij vanaf. Weet je eenmaal hoe je lekkere granola maakt, dan lukt granola altijd!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten

Ingredients

 • 200 gram havermout
 • 2 flinke handen gemengde noten
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • Snufje zout
 • Circa 5 eetlepels ahornsiroop
 • Kaneel of koek- en speculaaskruiden naar smaak
 • 100 gram pure chocolade
 • Flinke hand Kokosvlokken

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en kokosvlokken goed door elkaar. 

 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 3. Zorg dat alles enigszins aan elkaar plakt en glimt. Lukt dat niet, voeg dan wat extra ahornsiroop toe tot dit wel lukt. 

 4. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 5. Laat de granola goed afkoelen zodat deze knapperig wordt.

 6. Snijd of schaaf de chocolade in kleine stukjes. 

 7. Als je granola helemaal afgekoeld is schep je deze samen met de stukjes chocolade en kokosvlokken in een luchtdichte pot en is deze onbeperkt houdbaar. Lees: zo lang houdbaar als jij ermee doet, zulke lekkere granola leeft nooit lang genoeg om te bederven 😉

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 06/05/2018 / 07:25

  Lekker! Wat vraag je voor de granola die je verkoopt? En hoe maak je daar reclame voor in de buurt?
  Groetjes Milou

  • Giulia Califano
   Auteur
   06/05/2018 / 20:27

   Zeker weten! 😉 Alle prijzen kun je vinden in mijn shop, bovenaan in het menu op de website. Voor één pot granola vraag ik € 5,50 en twee dezelfde potten tegelijkertijd kosten € 10,-. Het praat zichzelf rond in mijn omgeving en op de sportschool, dus ik hoef er eigenlijk nauwelijks reclame voor te maken! Ik doe wel regelmatig winacties en laat mensen van alles proeven of stop samples in goodiebags 🙂

Geef een reactie

DutchEnglishItalian