Wijsheden van een scheurkalender (III)

Wijsheden van een scheurkalender (III)

Neem altijd je eigen zonneschijn mee, kijk met de blik van een kind en wat is nu echt belangrijk? Het zijn weer drie belangrijke levenslessen van mijn scheurkalender. Een scheurkalender vol wijsheden, tips en citaten om je te inspireren meer uit het leven te halen. Vorige week deelde ik een aantal inspirerende teksten uit de maand februari met je, dus dit keer is het tijd voor maart! Gun jezelf dit weekend weer even wat waardevolle inspiratie 🙂

Maart

Maandag 5 maart

Gezond afvallen vergt soms behoorlijk wat mentale kracht. En hoe langer je op dieet bent, hoe moeilijker het is om dit vol te houden. Daarom is het goed om jezelf wel één keer per week iets lekkers te gunnen en wel een maaltijd te eten die niet binnen je dieet past. Zo houd je je motivatie op peil en kun je snackaanvallen buiten de deur houden.

Woensdag 7 maart

Om te vermijden dat je op warme dagen oververhit raakt, kun je ijsthee maken. Zet hiervoor eerst naar smaak een grote pot zoete, sterke thee en laat deze kort in de koelkast afkoelen. Roer er een flinke lepel siroop door en voeg daar bevroren stukjes fruit aan toe, zoals aardbeien of perziken, en mix dit in een glazen kan met ijsblokjes. Voeg eventueel enkele muntblaadjes toe.

Woensdag 14 maart

Al is het gezond om groente te eten, het is soms moeilijk om dit in je eetpatroon te verwerken. Als je echter altijd groenten, en vooral bladgroenten, in huis hebt, kun je dit op creatieve wijze overal in, op of onder verwerken. Onder je maaltijd, op brood, bij een maaltijd in een salade, in een groene ontbijtsmoothie of als snack met worteltjes en cherrytomaatjes of radijsjes!

Vrijdag 16 maart

Je kunt de storm niet tegenhouden, dus probeer het niet langer. Je kunt wel jezelf tot rust brengen. De storm gaat voorbij.

Donderdag 22 maart

Pleziertjes zijn niet voorbehouden aan kinderen. Als er weer een regenboog is, verwonder je er samen over. Als het buiten sneeuwt, trek je jas aan en geniet met hen mee. Verwonder je over de natuur en kijk ernaar met de blik van een kind.

Woensdag 28 maart

Op momenten dat je onrustig of gestrest bent, kun je tot jezelf komen door mindful, met aandacht, te lopen (waar je ook bent). Verleg je aandacht naar je voeten. Voel bij elke stap hoe de druk vermindert als je je voet optilt, wat je voelt als je je voet omhoog tilt, als deze de vloer bijna raakt en hoe deze neerkomt op de vloer. Zo word je rustiger.

Donderdag 29 maart

Waar je ook gaat, wat voor weer het ook is, neem altijd je eigen zonneschijn mee.

Vrijdag 30 maart

Maak van vandaag een extra dankbare dag. Voel hoe dankbaar je bent voor je warme douche, schone kleren, verkwikkende voedsel, goed werkende auto, vermogen om te lopen/rennen/sporten/praten/horen – en, bovenal, je kinderen. Zegeningen in overvloed!

Zaterdag 31 maart

Als je je ergens ongemakkelijk over voelt, haal dan langzaam en diep adem en probeer je zorgen, indien van toepassing, over te brengen op de desbetreffende persoon. Een goede oefening om elk mogelijke probleem aan te pakken, is je voorstellen dat het einde van je leven nadert en dan terugkijken op de kwestie. Is die nu nog steeds zo belangrijk?

Wat vind jij de mooiste levensles van deze maand?

IMG_20180104_152645_165.jpg

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian