Favorieten van juli: inspiratie van Albert Heijn, uitwaaien in de duinen en een artikel vol emotie

Favorieten van juli: inspiratie van Albert Heijn, uitwaaien in de duinen en een artikel vol emotie

Valt het je op dat ik me telkens pas aan het eind van de maand realiseer dat er alwéér een maand voorbij is?! Komend weekend is het alweer september! Maar jullie hebben mijn favorieten uit de maand juli nog tegoed. Een maand vol mooie ervaringen en leermomenten, die binnen no-time alweer herinneringen werden! Het is dat september zoveel leuks voor ons in petto heeft, anders zou ik toch graag de tijd even stilzetten 😉 Kijk je even mee terug?

Favoriete recept

Laten we beginnen met mijn favoriete recept, want recepten blijken toch ook telkens weer jullie favoriete artikelen te zijn! In juli ontdekte ik onder andere een simpele maar te lekkere buddha bowl, maakte ik een pittige curry met ananas, was het met die hitte natuurlijk tijd voor zelfgemaakte ijsjes en draaide ik een frisse komkommersalade in elkaar voor bij de barbecue. Maar mijn favoriete recept was toch wel de rabarber crumble! Rabarber heeft zo’n unieke smaak: daar ben ik echt dol op 🙂 Deze crumble is bovendien zo gezond dat je het gerust als ontbijt mag eten, dus wat wil je nog meer?!

Favoriete evenement

Op 5 juli ging ik langs bij de redactie van de Allerhande: het magazine van Albert Heijn. Was was dat inspirerend! We kregen uitgebreid uitleg over al het werk dat er achter de productie van zo’n magazine zit en kregen talloze tips voor onze eigen foto’s. Wie weet is het je wel opgevallen dat de foto’s van mijn recepten er sinds die tijd vaak net even wat anders uitzien 😉 In dit artikel vertel ik je uitgebreid over alles wat ik van de redactie van Allerhande leerde!

Favoriete duurzame tip

Een expert in duurzaamheid ben ik absoluut niet, maar ik probeer stapje voor stapje mijn steentje bij te dragen. In juli schreef ik dan ook twee artikelen waarin ik mijn eigen ervaringen en leermomenten met jullie deel. Ten eerste leg ik uit hoe je meer water kunt besparen dan door een hele maand niet te douchen (ook leuk voor je bankrekening overigens!) en ten tweede neem ik jullie mee in mijn uitgedunde en iets duurzamere garderobe. Vooral dat tweede artikel was voor mijzelf heel belangrijk, want op het gebied van duurzame kleding ben ik pas kort meer aan het leren. Tot nu toe heb ik vooral veel geminimaliseerd in mijn kledingkast, maar als ik binnenkort iets nieuws nodig heb, wordt het toch tijd om te kijken naar de duurzame opties waaruit ik kan kiezen. Gelukkig zijn die er steeds meer!

Favoriete weekend

In juli gingen wij er met z’n tweetjes een weekendje tussenuit! We gingen op roadtrip met onbekende bestemming, mede mogelijk gemaakt door mijn schoonzusje. Uiteindelijk belandden we in een hotel in Bergen, dicht bij de Nederlandse kust. Daar komen wij vanuit Limburg uiteraard niet vaak, dus maakten we van de gelegenheid gebruik om op zondagochtend heerlijk met z’n tweetjes door de duinen te wandelen. Wat een rust! Er was letterlijk bijna niemand, het was prachtig weer en de natuur was ongelofelijk mooi. We stuitten zelfs op een stukje vrijwel onontdekt strand, waar we in alle rust langs de zee konden lopen. Helaas hadden we geen badkleding bij, anders hadden we wel even een duik genomen 😉 Zo fijn om even uit te kunnen waaien en wat ben ik jaloers op iedereen die in de buurt van de kust woont! Wij besloten echter wel dat we vaker een dagje op pad moeten gaan om een stukje van ons eigen land te ontdekken, want hier is het stiekem ook best wel mooi en eigenlijk ben je er zo!

Favoriete artikel

Een artikel recht uit mijn hart, dat was weer even geleden. Soms voel ik plotseling die intense drang om op papier (lees: internet) te zetten wat ik voel, omdat mijn gevoel zo overweldigend is dat ik het ergens kwijt moet. Nu is zo’n moment. Zondagavond om 22:30 uur, na een lange dag vol verrassingen. Op dit moment vallen weer heel veel puzzelstukjes op hun plaats. Juist die puzzelstukjes waar ik de afgelopen dagen zo mijn hoofd over brak …

Tja, wat kan ik daar verder over vertellen? Dit zijn de artikelen die er voor mij persoonlijk echt toe doen. De reden waarom ik ooit ben begonnen: om uit mijn hoofd te kruipen, om mijn eigen gevoelens en ervaringen te uiten door ze op papier te zetten. Wanneer mijn vingers over het toetsenbord vliegen uit pure emotie, dan ben ik helemaal in mijn element! 

Wat zijn jouw favoriete herinneringen aan de maand juli?

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian