Favorieten van september: droomreis, droomhuis en droombericht!

Favorieten van september: droomreis, droomhuis en droombericht!

Jongens, jongens, geloven jullie dat het al november is? Over minder dan 50 dagen is het kerst! Inderdaad, daar heb ik stiekem best wel zin in. Ik vind de feestdagen altijd zo gezellig en knus! Zeker nu ons huis elke week iets meer ‘thuis’ wordt in plaats van klushuis, krijg ik al zo’n heerlijk warm en kneuterig gevoel van binnen. Aan het eind van het jaar vind ik het echter ook altijd heel speciaal om terug te blikken. Want ho eens even, was het niet pas een paar maanden geleden dat we 2018 inluidden? Voor mijn gevoel dus wel! Hoog tijd voor een pas op de plaats en een paar mooie herinneringen, vooral die uit een hele speciale septembermaand!

Favoriete reis

Laten we bij het begin beginnen, want de eerste helft van september spendeerde ik vooral in het buitenland! Wat was het een fantastische reis, onze tweede cruise. Op 2 september reden we naar de haven van Hamburg, waar we onze auto voor 12 dagen parkeerden. Over Hamburg heb ik jullie al uitgebreider verteld in een blog, evenals over onze eerste stop: Oslo. De rest hebben jullie nog steeds van mij tegoed, omdat ik door de drukte die direct op onze vakantie volgde nog stééds geen tijd heb gehad om de foto’s uit te zoeken en blogs te schrijven. Ze komen dit jaar nog, I promise! Heel even in het kort dan maar: deze cruise was zo mogelijk nog fantastischer dan de vorige. Al waren onze bestemmingen vorig jaar spectaculairder en indrukwekkender, we konden dit keer veel meer genieten van de vakantie en het cruisen zelf. Verslaafd? Dat kun je wel zeggen, ja! Het is dat we geld en tijd nodig hebben voor andere dingen, want manlief had het liefst aan boord alweer de volgende cruise geboekt …

Favoriete dag

Op 13 september kwamen we terug van vakantie, om nog maar 4 nachtjes te hoeven wachten tot onze favoriete dag van deze maand: de dag waarop we de sleutel van ons nieuwe huis ontvingen! Maandag 17 september was het zover, na een half jaar wachten. We zetten wat krabbeltjes en even later trokken we de eerste stukken behang van de muren. Wat een feest! Uiteraard dachten we daar na een paar dagen klussen en wat tegenvallers soms anders over, maar nu ik dit typ vanuit mijn eigen kantoortje kijk ik met een big smile op mijn gezicht terug op die dag. Het is nog maar anderhalve maand geleden, maar wat is er in die tijd veel gebeurd! Zouden jullie het leuk vinden binnenkort een hometour te zien op mijn blog? Spoiler alert: we zijn nog lang niet klaar! ­čśë 

Favoriete bericht

Oké, even weer terug naar die fantastische vakantie. Ik was twee weken offline op social media en ontving via mijn e-mail een bericht waar ik toch écht iets mee moest doen. Wat bleek? Renmeisje was genomineerd voor een Vegan Award! Ongelofelijk, ik gilde het uit van trots! Dit had ik natuurlijk nooit durven dromen, laat staan durven hopen. Manlief was duidelijk ook apetrots, want hij besloot het heft in eigen hand te nemen en op mijn social media een bericht te plaatsen. Grazie, amore! Jullie allemaal nogmaals bedankt voor de enorme support. Dit bericht en de nominatie zelf zal ik nooit meer vergeten en is een prachtige kers op de taarten die ik met alle liefde voor jullie bak!

Favoriete recept

Over eten gesproken: dat moest deze maand natuurlijk ook gebeuren, zij het tussen al het klussen door. Ik postte slechts twee recepten in september, maar deze hele groene curry was wel een favoriet voor even snel tussendoor! Het smaakt heerlijk, voedt enorm en is echt zo gemaakt. Dat zijn mijn favoriete maaltijden, zeker in drukke tijden! Goed voor jezelf zorgen is immers juist dan van groot belang.

Favoriete ontdekking

Als laatste even iets over mijn favoriete ontdekking, namelijk dat ik best prima een tijdje zonder social media kan. Om op vakantie echt tot rust te komen besloot ik twee weken offline te gaan en dat waren twee heerlijke weken. Wat een rust als je niet continu die druk voelt om overal van op de hoogte te blijven en direct op berichtjes te reageren! Na deze twee weken besloot ik dan ook regelmatig een beetje afstand van social media te nemen. Af en toe even offline, mijn meldingen op stil zetten of mijn telefoon gewoon negeren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er sinds die tijd nog helemaal niet bewust mee bezig ben geweest, maar aan de andere kant merk ik wel dat ik er onbewust veel relaxter mee om kan gaan! Als ik nu even een paar dagen niets post, maak ik me daar niet druk om. Ligt mijn telefoon even ergens anders dan waar ik bezig ben? No worries. Berichtjes kan ik negeren: ik beantwoord ze wel wanneer ik daar tijd voor en zin in heb. Ja, die twee weken offline hebben me echt veranderd!

Zo, dat was toch een prachtige maand om op terug te kijken! Benieuwd wat oktober voor mij in petto had? Dat vertel ik je uiteraard ook binnenkort ­čśë Eens moet het er toch weer van komen dat ik niet telkens een maand achterloop! 

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian