Favorieten van oktober: verbouwing, verhuizing en Vegan Awards!

Favorieten van oktober: verbouwing, verhuizing en Vegan Awards!

In het kader van ‘beter laat, dan nooit’ kom ik in december alsnog maar eens aanzetten met mijn favorieten van oktober! Het is immers wel dé tijd van het jaar om terug te blikken, dus ook onze hectische oktobermaand laat ik niet zomaar aan jullie neus voorbijgaan. Oktober was dit jaar wel heel speciaal, want het was dé maand waarin wij afscheid namen van ons huurappartement en introkken in onze eigen koopwoning! Maar er gebeurde natuurlijk veel meer dan dat 😉

Favoriete klus

Oktober stond vrijwel geheel in het teken van verbouwen. De stukadoor rondde zijn werkzaamheden af en na een aantal weken alleen maar slopen, konden we nu beginnen met opbouwen. Voor het eerst in mijn leven verfde ik radiatoren en kozijnen! Dat vond ik behoorlijk spannend, want het ging hier wel even om mijn eigen huis! Stel dat ik het verpestte, dan zat ik daar jaren tegenaan te kijken … Gelukkig viel het reuze mee, al heb ik inmiddels ook wel geleerd dat perfectie niet bestaat. In die droom leefde ik gelukkig al een tijdje niet meer, maar toch merkte ik dat ik me aan elk klein detail ergerde. Tja, een eigen huis is nooit helemaal af en er kan altijd wel iets beter. Maar we hebben een HUIS! En wat ben ik inmiddels trots op alles wat niet perfect is, maar mooi wel ons eigen werk 

Favoriete moment

Na 5 weken klussen was het tijd voor mijn favoriete moment van oktober: de eerste nacht in ons eigen huis op 20 oktober! Wat was het spannend om de katten te verhuizen … De rit naar huis was een hel voor die twee, ondanks dat we ze in hun favoriete kartonnen doos hadden gestopt in plaats van in een reismandje. Ik zat met de doos op schoot en we hadden drie handen nodig om die twee binnen te houden. Eenmaal in de woonkamer, met de deur naar de rest van het huis dicht, kropen ze een voor een naar buiten. Samba zat vervolgens zo’n twee uur onder de bank, maar Rumba durfde het avontuur wel aan! Een paar uur later vonden we dat ze het beiden zo goed deden, dat we toch alvast wilden kijken hoe ze op de gang en keuken zouden reageren. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen! Het was hilarisch om te zien hoe ze beiden langs de trap liepen en omhoog keken. Wij ondertitelden: ‘Wat is dit voor een magisch pad? Daarboven lijkt meer te zijn, maar hoe kom ik daar?’ Met snoepjes lokte ik Rumba trede voor trede omhoog en na zo’n 5 treden had mevrouw het door. Binnen no-time sjeesde ze de trap op en af! Samba liet zich niet omkopen met snoepjes, maar toen we eenmaal in bed lagen en Rumba bij ons was, verscheen er opeens een Samba in de deuropening! Was mevrouwtje toch helemaal zelf de trap opgelopen. Daar lagen we dan, tegen alle verwachtingen in tóch direct de eerste nacht met z’n viertjes in bed. Wat een rijkdom!

Favoriete recept

Uiteraard moet er tussen al dat verbouwen door wel wat gegeten worden, dus plaatste ik toch ook een aantal recepten online. De eerste was deze pompoentaartsmoothie uit het ‘Hoe overleef je?’ kookboek. Deze smoothie smaakte zó lekker, dat ik het recept wel met jullie moest delen! Inmiddels heb ik de smoothie regelmatig gemaakt en het blijft een feestje 😀 Aangezien oktober natuurlijk dé maand is voor pompoenen, dook ik ook de keuken in voor pompoenmuffins. Deze zijn heerlijk zacht en absoluut niet te zoet, waardoor ik ze zelfs als ontbijt heerlijk vind!

Albert Heijn daagde mij deze maand uit een herfstrecept te bedenken met een aantal kleurrijke ingrediënten. Ik moet eerlijk toegeven: dat is me uitstekend gelukt! Ik denk dat dit ook wel mijn favoriete recept is van oktober. Deze geroosterde herfstgroenten met truffelaardappelpuree zijn verrassend, ontzettend smaakvol én heel erg kleurrijk! 

Al terugkijkend viel me op dat ik in oktober wel zeer uiteenlopende recepten heb geplaatst. Zeg maar letterlijk van ijs tot erwtensoep! Tja, dat is nou typisch net zoals het Hollandse weer 😉 

Favoriete artikel

Naast recepten schreef ik slechts drie andere artikelen. Sorry, het was écht een drukke maand! Ik schreef onder andere over het wonderlijke schip waarop wij in september 12 dagen verbleven en over mijn favoriete hardloopschoenen. Maar het belangrijkste artikel vond ik wel dat over dierendag! Dit artikel plaatste ik vorig jaar ook, omdat ik hoop mensen daarmee te inspireren op dierendag ook eens aan andere dieren te denken. Niet alleen je eigen huisdieren, die het waarschijnlijk al behoorlijk goed hebben, extra verwennen. Alle andere dieren verdienen die liefde en aandacht ook! Al inspireer ik elk jaar maar één persoon om die dag geen dierlijke producten te consumeren, dan is dat er toch weer eentje 

Favoriete evenement

Door alle verhuisdrukte zou ik het bijna vergeten, maar oktober was ook de maand van de uitreiking van de Vegan Awards! Wat vond ik het fantastisch om daar bij te mogen zijn. Zenuwachtig was ik niet, want ik ging er al totaal niet vanuit dat ik zou winnen. Ik vond het al een gigantische eer om genomineerd te mogen zijn! Als de inspirerende Suzanne van wateetjedanwel.nl niet had gewonnen, had ik er echt niets van begrepen! Gelukkig deed ze dat wel, en dik verdiend 🙂 Heel leuk ook om haar en Sytse van Het Groene Broertje live te ontmoeten en samen de uitreiking bij te wonen. Manlief was er ook bij en genoot, net als ik, met volle teugen van al het lekkers dat er op VegFest te vinden was! 

Favoriete afscheid

Helemaal aan het eind van de maand, op maandag 29 oktober, was het dan tijd voor mijn favoriete afscheid. Afscheid nemen is meestal niet leuk en ook nu brandden er wel wat traantjes achter mijn ogen, maar wat was het fijn om die deur van ons huurappartement voor de laatste keer achter ons dicht te mogen trekken! Het hele weekend hadden we gepoetst en hoe ondankbaar dat klusje ook is als je er zelf niet meer van gaat genieten, het voelde toch fijn om ons plekje zo mooi achter te laten. We zijn dolgelukkig met ons eigen huis, maar hebben toch wel bijna 5 jaar intens genoten van dit appartement! Ons eerste plekje samen, het eerste thuis van onze katten, de plek waar iedereen in de flats om ons heen stond te kijken toen manlief mij op onze trouwdag met de brandweerwagen kwam halen … We hebben zoveel mooie avonturen beleefd in dat fijne appartement! Wij waren de allereerste bewoners, op kerstavond in 2013. En nu? Nu zetten we dit weekend voor het eerst de kerstboom in ons eigen huis! Klaar om samen op deze plek nog meer mooie avonturen te beleven 

Kijk jij ook met zo’n warm gevoel terug naar de afgelopen maanden?

Volg:
Share:

Geef een reactie

DutchEnglishItalian